Seger för Herr 2 trots manfall
2018-02-13 03:10
Skrivet av: Boffe

Trots saknaden av hela 6 stycken spelare så lyckades Herr 2 knyta ihop säcken och besegra Burås med siffrorna 6-3 efter en stark sista period och en enorm laginsats av samtliga spelare.

Period 1:
Burås som även dom saknar en del tongivande spelare ställer upp med ett lågt försvarsspel som gör att STC Kungälv får hålla mycket i bollen inledningsvis och hemmalaget tar även ledningen med 1-0 fullt rättvist efter 08.03 då #49 Nicklas Karlsson gör målet på en assist ifrån #12 Christoffer Engström. Efter målet är det dock ett passivt STC Kungälv som hamnar på hälarna och 1-1 kommer efter 19.39 vilket även blir periodresultatet.

Resultatet efter Period 1: 1-1

Period 2: 
STC Kungälv får efter 02.02 chansen i Powerplayet vilket även resulterar i ett ledningsmål efter 03.47 då #4 Linus Hjerpe avslutar på en assist ifrån #27 Tobias Nordfors vilket innebar 2-1 i matchen.Efter 06.19 åker dock #32 Niclas Andersson ut 2+2 för slag samt protest mot domslut och detta är något Burås verkligen tar vara på och gör först 2-2 efter 08.24 för att sedan göra 2-3 efter 08.48. Efter detta är det ett ställningskrig på planen utan att något av lagen får göra fler mål under den andra perioden trots att STC Kungälv får chansen i powerplay i slutet då Burås drabbas av en fem minuters utvisning efter hårt spel.

-Vi rullar runt på två femmor samt två spelare till som vi rullar in efter hand och vi inleder matchen helt okej då vi har mycket boll och även rättvist tar ledningen, men sedan blir det lite stillastående och vi hamnar på hälarna som gör att vi släpper in Burås i matchen igen. I den andra perioden får vi inte heller riktigt igång fötterna och även om det blir bättre efter hand och skapar ett par lägen så får vi inte in bollen tyvärr, säger Karl Andersson till skibk.se efter matchen

Resultat efter Period 2: 2-3

Period 3:
Powerplayet fortsätter för SKIBK i ytterligare 2.05 innan #32 Niclas Andersson drar på sig en ny utvisning för slag och därmed ger Burås chansen ett par sekunder i Powerplay innan även dom drabbas av en utvisning för slag som sedan slår över och ger SKIBK chansen i Powerplay återigen och nu görs det inga misstag då #27 Tobias Nordfors sänder in 3-3 efter 04.49 på assist ifrån #4 Linus Hjerpe. 

Efter detta är det STC Kungälv för hela slanten och 4-3 kommer efter 09.28 då #49 Nicklas Karlsson gör sitt andra mål i matchen på en assist denna gången ifrån lagets poängkung #27 Tobias Nordfors. Det dröjer sedan inte länge innan 5-3 var ett faktum då #7 Felix Enarsson gör målet efter 11.38 på en ny assist ifrån #27 Tobias Nordfors som därmed gör sitt fjärde poäng i matchen, och innan slutsignalen skulle ljuda så får även #11 Hugo Fransson göra sitt andra mål för säsongen då han fastställde slutresultatet till 6-3 efter en assist ifrån #79 Jimmie Gustafsson

-Inför den sista perioden så gör vi om lite i formationerna och verkligen bestämmer oss för att köra över Burås vilket jag tycker vi gör på ett bra sätt. Vi låter bollen gå och håller även uppe farten på benen vilket gör att det blir jobbigt för Burås att freda sig och vi kan glida ifrån till en ganska komfortabel seger tillslut, avslutar Karl Andersson

Slutresultat: 6-3  (1-1,1-2,4-0)

GOOOOOO SKIBK!
Dam 1 visade prov på fin inställning.
2018-02-13 03:07
Skrivet av: Boffe

SKIBK Dam 1 går fortsatt starkt i Division 1 och tog under söndagskvällen sin sjunde raka seger då Burås besegrades efter förlängning med siffrorna 5-4 trots att spelare som Ebba Olsson,Alice Åkerström och Lisa Petersson saknades.

Period 1:
Det är ett lågt stående och disciplinerat Burås som kommer ut till matchen och gör det svårt för STC Kungälv som har det tufft att få igång sitt eget spel och komma igenom Burås täta försvar. Det är SKIBK som har mest boll och Burås som är väldigt kvicka i sitt omställningsspel när dom får tag på bollen och det är en jämn förstaperiod där dock SKIBK gör första målet då #88 Sandra Pedersen jobbar loss bollen och sänder in 1-0 till STC Kungälv efter 07.37. Efter målet är det likt innan målet Kungälv som för spelet och Burås som ligger och lurar på kontringar, och när klockan tickat upp mot 18.54 så får Burås ett frislag vid mittplan som inte uppfattas som särskilt farligt, men efter att ett litet ofokuserat hemmalag ställt upp så kan Burås svepa in bollen i bortre hörnan och kvitteringen var ett faktum fram till 1-1.

Resultat efter Period 1: 1-1

Period 2:
Ett fortsatt lågt stående Burås gör det svårt för STC Kungälv att komma någon vart och efter 07.35 så ger taktiken även resultat för Burås som kan kontra in 1-2 efter att ha spelat förbi hemmaförsvaret. Glädjen för bortalaget blir dock kortvarig för bortalaget då #79 tar saken i egna händer några sekunder efteråt och driver snabbt upp bollen innan hon skickar in 2-2. Sedan efter 07.57 får Burås en utvisning som dock inte resulterar i något mål för SKIBK som får vänta fram till 12.38 då #87 Blenda Nyqvist vänder in från kanten och slår en fin passning till #79 Sara Ekholm som sedan trycker dit sitt andra raka mål i matchen och därmed även 3-2. Sedan när klockan tickat upp till 14.13 så åker hemmalagets Evelina Premberg ut 2 minuter för slag och SKIBK får spela boxplay vilket dom klarar av med bravur då skotten täcks undan och snacket på planen hålls uppe vilket gör det svårt för Burås att få till något riktigt farligt läge. 

När Kungälv är fulltaliga igen så är det med en enorm boost i ryggen som gör att hemmalaget börjar rada upp målchanser och efter 17.16 så får #47 Evelina Premberg bollen av #87 Blenda Nyqvist innan hon smackar upp den i nättaket fram till 4-2 och detta är även ett resultat som står sig perioden ut.

-Vi har stundtals stora problem när Burås ställer upp i sin egen zon och är kompakta i sin box och vi får problem med att rulla boll och hålla tålamodet uppe. Sedan när vi förlorar bollen så kommer dom med full fart i sina kontringar och dessutom med hela laget vilket gör det svårt att försvara sig mot, säger #6 Linnea Johansson till skibk.se efter matchen

Resultat efter Period 2: 4-2

Period 3:
STC Kungälv får inleda perioden med ett boxplay efter att #7 Andrea Eriksson Palmgren dragit på sig två minuter för slag sent i den andra perioden och när klockan tickat upp mot 01.39 så orkar inte hemmalaget att stå emot och reduceringen fram till 4-3 var ett faktum. Efter 04.55 så fortsätter mardrömsstarten av den tredje perioden för SKIBK då #3 Sara Gunnesson åker ut 5 minuter för hårt spel och SKIBK tvingas återigen spela i boxplay vilket dom klarar av på otroligt fint sätt och Burås kliver av Powerplayet mållösa. Efter detta är det dock oreda i Kungälv som inte får spelat runt bollen ordentligt och det slarvas över hela planen och detta är något som rutinerade Burås tar vara på och när klockan tickat upp till 12.01 så är kvitteringen inne fram till 4-4vilket är det sista målet som faller under ordinarie matchtid och det blir en förlängning.

Resultat efter Period 3: 4-4

Förlängning:
Kungälv bestämmer sig direkt från tekning att extrapoängen ska stanna i Mimershallen och efter 52 sekunder så är det återigen #87 Blenda Nyqvist som visar vilken värdefull spelare hon är för hemmalaget då hon står för sin tredje assist i matchen fram till #6 Linnea Johansson som får skjuta in det avgörande målet fram till 5-4!

- Vi hade några spelare borta i denna matchen vilket gjorde att vi fick kasta om lite i formationerna men tack vare att vi har en sådan go känsla i laget just nu så löser vi ändå detta med bravur och slutar aldrig tro på det vi gör. Något som vi verkligen får till idag också är vårat boxplay där vi endast släpper in 1 mål på 9 minuter och det är starka papper. Otroligt skön seger, avslutar matchvinnaren #6 Linnea Johansson.

Slutresultat: 5-4 (Efter förlängning)
Formtoppat Dam 1 jagar ny seger.
2018-02-08 17:41
Skrivet av: Boffe

STC Kungälv Dam 1 är inne i en hysterisk formtopp och går likt föregående säsong mot en väldigt stark vårsäsong. Sex raka segrar och 33-4 i målskillnad är oerhört imponerande siffror och frågan är inte om SKIBK är det bästa laget i serien för dagen. På Söndag är det dags för ett rutinerat Burås att komma på besök till Mimershallen och första tekning blir 16.45.

-Vi har ett bra go i laget nu då vi är inne i en bra period med flera segrar på rad, sen producerar även alla spelarna på ett fint sätt och drar verkligen sitt strå till stacken, Det kommer även krävas nu när Burås kommer på besök då dom är ett lag med rutinerade spelare som har rutin ifrån spel i högre divisioner, säger Erik Stambej till skibk.se

Burås som kommer på besök till Mimershallen denna Söndag är ett lag som har gjort en otroligt stark säsong då dom fått in flera rutinerade spelare och har efter 17 spelade omgångar lite häng på andraplatsen i tabellen som skulle innebära kval till allsvenskan. 

i Burås ser vi två före detta kungälvsspelare iform av Gabriella Göze samt Carin Ernby som tillhörde STC Kungälv säsongen 2012/2013 när laget spelade i nuvarande Allsvenskan. Burås leds annars av 30åriga Karin Didriksson som i flera säsonger spelat i högre divisioner samt även spelat ett par av dom i Elitserien/Svenska Superligan och är givetvis en av frontfigurerna i Burås som hon tillhört sedan säsongen 2014/2015. 

-Det gäller att vi fortsätter med att jobba för varandra och spela som vi gjort under vårsäsongen med mycket fart samt även hålla tätt bakåt med ett disciplinerat försvarsspel. Vi är återigen påväg mot en bra Vårsäsong och om vi håller uppe den nivån vi har haft nu så kommer vi även bli svårslagna i dom matcherna som återstår av säsongen, avslutar Erik Stambej

STC Kungälv vill hälsa sponsorer,publik,domare samt bortalaget Burås IK varmt välkomna till Mimershallen denna Söndag 11/2 med första matchstart 16.45.
Herr 2 vill kliva in på vinnarspåret igen.
2018-02-08 17:23
Skrivet av: Boffe

Ny hemmamatch är att vänta för Herr 2 under söndagskvällen då Burås kommer på besök till Mimershallen, och det är ett motiverat Herr 2 som vill kliva in på vinnarspåret igen efter den oavgjorda matchen mot Frölunda under föregående helg.

-Det är revanschlusta i laget efter bara en pinne borta mot Frölunda i kulturhuset och då vi har träning Onsdag samt Torsdag denna veckan så hoppas jag att vi kommer att ha pigga ben. Vi har lite skavanker med spelare borta pågrund av resor samt skador men vi har en bred trupp så jag hoppas att vi ändå ska kunna komma upp i den nivå som krävs för tre poäng, säger Karl Andersson till skibk.se

STC Kungälv Herr 2 har inlett vårsäsongen på ett bra sätt då dom tagit 10 poäng av 15 möjliga och även klättrat ett par placeringar i tabellen upp till en fjärdeplats med fem stycken omgångar kvar av serien och därmed viktiga poäng på spel i den sista fjärdedelen av serien som laget nu är inne i.

Höstmötet med Burås slutade med en 8-4 förlust efter att SKIBK haft ledningen med 1-4 efter den första perioden, och det finns en del kvalite i detta gäng ifrån centrala Göteborg. Om man kikar närmare på den inviduella kvaliten i Burås så fastnar man lätt på fysfenomenet Josef Nilsson som under 4 säsonger tillhörde Lindås Wawes backuppsättning i allsvenskan och dessförinnan tillhörde FBC Kalmarsund som under en säsong var uppe i SSL och vände. 

-Vi har tappat några poäng under vårsäsongen som jag tycker att vi kanske borde ha haft med oss, inte minst mot Frölunda senast. Vi fortsätter dock med att ta en match i taget.  Burås som nu står för motståndet är ett lurigt lag och är nog ett av dom lagen i serien som är bäst på att skjuta, och då dom även har flera väldigt duktiga innebandyspelare så blir dom väldigt svårlästa när dom blandar skott med tekniska finesser så det gäller för oss att vara på tårna, säger Andersson

Vad krävs ifrån er för att kamma hem 3 poäng?
-Det krävs att vi kommer in till matchen med en hög energi samt att vi även sätter fart på bollen och har mycket rörelse på planen. Sen är försvarsspelet något som blir oerhört viktigt då vi inte vill bjuda dom på några enkla avslut på mål, säger Karl Andersson

STC Kungälv vill hälsa sponsorer,publik,domare samt bortalaget Burås IK varmt välkomna till Mimershallen denna Söndag 11/2

GOOOOOOO SKIBK!
Dam 1 vann slaget om Kungälv.
2018-01-24 17:01
Skrivet av: Boffe

STC Kungälv IBK Dam 1 tog under tisdagskvällen sin fjärde raka seger i serien och även sin tredje raka derbyseger då Marstrand besegrades med 4-2, vilket var ett resultat som var i underkant efter att SKIBK fört matchen ifrån första tekning till slutsignal.

Period 1:
STC Kungälv inleder matchen piggt med mycket boll och kopplar greppet tidigt om matchen genom att vinna varje situation och även spela ut sitt spel till fullo. 06.23 kommer även 1-0 då #88 Sandra Pedersen stänker dit den, fint assisterad av #3 Sara Gunnesson. Efter detta var det bra målvaktsspel åt båda hållen då målchanser inte saknades och därmed hölls även siffrorna nere till 1-0 som även var resultatet efter en period.

-Vi kommer ut med rätt fart ifrån början idag, och det känns som vi kopplar grepp om matchen direkt och verkligen spelar ut Marstrand. Alla var heltända inför matchen då det vankades derby och då var det inga större svårigheter att få laget att tagga till och samtidigt när vi kommer med tre raka vinster så är givetvis stämningen i laget på topp, så det var kul att vi kunde stå upp för det fina spelet vi har inlett vårsäsongen med, säger tränaren Erik Stambej till skibk.se efter matchen.

Resultat efter Period 1: 0-1

Period 2: 
I mellanakten var det inget snack om saken då det bara fanns ett lag på planen och STC Kungälv lyckas trycka ner Marstrand djupt ner i sin egen zon samt även rycka ifrån både en och två gånger, först fram till 2-0genom lagkaptenen #69 Clara Eriksson och sedan fram till 3-0 genom #31 Ebba Olsson på en fin assist ifrån #79 Sara Ekholm. Med lite mer tur så hade STC Kungälv haft med sig 5-0 efter den andra perioden, men då Marstrand har en duktig målvakt iform av Frida Ljungberg så var resultatet efter den andra perioden 3-0.

Resultat efter Period 2: 0-3

Period 3:
I den tredje perioden så är det ett litet mer taggat Marstrand som kommer ut och efter 02.30 så är det Kungälvsfostrade Annika Korsbo som reducerar till 3-1 efter ett fint avslut, men SKIBK ger svar på tal redan 25 sekunder efter då #62 Alice Åkerström flippar bollen vackert över till #47 Evelina Premberg som kan vispa in 4-1 vilket även gjorde så att luften gick ur Marstrand till stor del, men trots det så var det hemmalaget som vann skottstatistiken i den sista perioden, men då #83 Johanna Andersson gör en toppmatch på nytt i kassen för Kungälv så kommer inte Marstrand närmare än 4-2 vilket även blev slutresultatet.

-vi är helt enkelt oerhört svårslagna för dagen och med alla friska så kan vi även rulla runt på 3 femmor vilket gör att tjejerna orkar i 60 minuter. Sedan så finns det väl lite att slipa på iform av passningsspelet och att verkligen hålla fokus i 60 minuter med både klubba och boll samt positionerna. Men överlag är jag jättenöjd och vi driver på under hela matchen idag och vi gör på nytt en kanoninsats, avslutar en mycket nöjd Erik Stambej

Slutresultat: 2-4

Matchens Tre Fåglar
3. #47 Evelina Premberg
2. #11 Matilda Asp
1. #83 Johanna Andersson

GOOOOOO SKIBK!
Förlust för Herr 2 mot ett effektivt Marstrand
2018-01-24 06:47
Skrivet av: Boffe

Period 1:
STC Kungälv inleder matchen som väntat med mycket bollinnehav och möter ett lågt stående Marstrand som har en duktig målvakt iform av Johan Svensson som är bra med och håller tätt mellan stolparna för Marstrand när SKIBK stormar fram för ett ledningsmål. Närmast att spräcka nollan för Kungälv är #7 Felix Enarsson som efter halva perioden träffar ribban med ett rungande skott. Efter 13.53 så drabbas Kungälv av en utvisning då #41 Victor Olsson åker ut för slag och det blir ett boxplay som SKIBK klarar av med bravur och låter inte Marstrand komma till något riktigt farligt avslut, det är istället Kungälv som är närmast att göra mål då #11 Hugo Fransson slet sig loss med sin fina speed och kom till ett riktigt vasst avslut som smet precis utanför.

Perioden avslutas med ytterligare ett boxplay då #7 Felix Enarsson utvisas för hårt spel, men även här så sliter STC Kungälv hårt och reder ut även detta numerära underläge.

Resultat efter Period 1: 0-0

Period 2: 
Likt den första perioden så är det STC Kungälv som kommer ut som det spelförande laget men Marstrand är fortsatt luriga med sina kontringar och ställer fortsatt upp med en förvarsbox iform av 2-1-2. Det är dock Marstrand som gör dom två första målen och det uppstår en riktig mardrömsminut för SKIBK när Marstrand tar ledningen med 1-0 efter 06.09 och sedan 2-0 efter 07.06  och detta var även Marstrands första skott på mål i den andra perioden. 

Kungälv fortsätter att föra matchen och efter 09.34 så är det #92 Alexander Sörensen som reducerar till 2-1 där assisten signerades av #79 Jimmie Gustafsson. SKIBK fortsätter att trycka på och det är inte många skott på mål ifrån Marstrands håll i mitten av matchen, Efter 15.14 så dimper dock bollen ner framför #12 Christoffer Engström som skickar in kvitteringsmålet fram till 2-2. Kungälv jagar efter detta ett ledningsmål i matchen men bollen vill inte riktigt in för dagen och resultatet står sig perioden ut.

Resultat efter Period 2: 2-2

Period 3: 
Kungälv fortsatt med mycket bollinnehav men Marstrand är fortsatt vassa i sina kontringar och efter 01.42 så tappar SKIBK bollen vid halva planen som gör att Marstrand kan komma i ett bra läge och när förre kungälvsspelaren Mattias Larsson skjuter så går bollen lite retligt som en ballong över Jonathan Holmström i Kungälvskassen och 3-2 var ett faktum. Efter 06.55 så är det en ny utvisning för Kungälv, denna gången återigen på #41 Victor Olsson men Marstrand har inget vidare Powerplay vilket gör det enkelt för SKIBK att försvara sig. Efter detta så försöker Kungälv återta taktpinnen i matchen men efter en flygande omställning så är det Marstrand som istället gör 4-2 efter 09.35 och efter detta vid 11.16 så begär STC Kungälv Time Out, och denna resulterar nästan direkt imål då #4 Linus Hjerpe assisterad av #92 Alexander Sörensensänder in reduceringsmålet fram till 4-3 efter 13.15 och 18 sekunder efter detta får även STC Kungälv chansen i ett Powerplay knappa 6 minuter kvar av ordinarie matchtid men efter flera bra kombinationer så är det en fortsatt storspelande Johan Svensson i Marstrandskassen som täpper till målet bakom sig vilket vi inte minst får se med knappa 2 minuter kvar då Kungälv rullar ut Marstrand efter noter men ändå hinner Svensson över och kan slänga sig likt superman för en ny superrädning, för att sedan minuten senare se sitt Marstrand punktera matchen till 5-3 i tom kasse.

-Det är mycket tillfälligheter som avgör denna matchen idag, jag tycker att vi skapar väldigt mycket lägen och med en normal utdelning så borde vi nog vunnit med ett par mål. Sen så ska man inte förringa Marstrands insats då dom följer sin gameplan till punkt och pricka och straffar oss när vi slarvar.
Vi snackade innan matchen att vi ska hålla fokus och lita på vårat spel samt ha tålamod, vilket jag tycker vi håller bra större delen av matchen och blir tunga då vi trycker ner Marstrand djupt i deras zon, säger Karl Andersson till skibk.se

Slutresultat: 5-3

Matchens Tre Ballonger.
3. #82 Kasper Van Den Hark
2. #90 Jonathan Holmström
1. #12 Christoffer Engström
Nyheter från våra lag
Pojkar -04, 21/02 14:22 
Pojkar -02, 20/02 07:20 
Pojkar -04, 18/02 14:44 
Pojkar -02, 14/02 21:15 
Pojkar -02, 13/02 18:45 
Pojkar -02, 13/02 18:14 
 
Våra Event
VÅRA PARTNERS