Tredje raka segern för Herr 2 efter stor dramatik
2018-01-17 16:51
Skrivet av: Boffe

Herr 2 tog under tisdagskvällen sin tredje raka seger i Division 2 Herr och tog ett rejält kliv i tabellen upp till en tredjeplats med 24 inspelade poäng då Guldhedens IK besegrades med 6-5 efter stor dramatik.

Period 1
Högt tempo ifrån början och publiken hade knappt hunnit bänka sig innan Guldheden hade skickat in 0-1 redan efter 35 sekunder spelade och fortsatte med att pressa Kungälv högt upp i banan vilket även gav resultat när Guldheden också gjorde 0-2 efter 08.24. Dock dröjde det bara 10 sekunder innan STC Kungälv fick in reduceringen fram till 1-2 då Guldheden lyckades med att göra självmål efter 08.34, och då trodde nog hemmapubliken att fåglarna skulle tända till rejält men det var ett Guldheden som tog vara på sina chanser och efter 12.09 så skickade evigt unge Rickard Hofgren in 1-3 till Guldhedens favör. 

Ett något chockat Kungälv försöker att ta tag i matchen igen och piggast i laget är den så kallade ``Juniorfemman`` som även fixar reduceringen efter 19.10 då #11 Hugo Fransson får göra sitt första A-lagsmål när han skickar in bollen i tom kasse efter ett fint förarbete ifrån #82 Kasper Van Den Hark och 2-3 var ett faktum.

-Vi kommer in och underskattar dom, vilket vi inte skulle göra men vi gör det ändå och bjuder dom på tre enkla mål. Sedan så tycker jag vi höjer det något och kommer närmare. Sen snackar vi om det i periodpausen att vi kan så mycket bättre och att vi ska visa det för varandra, säger #72 Jesper Hult efter matchen.

Resultat efter Period 1: 2-3

Period 2:
Det är ett mycket mer fokuserat SKIBK som kommer ut och sätter press direkt på Guldheden och större delen av perioden parkerar i bortalagets försvarszon men med lite fina räddningar och någon boll i stolpen samt på mållinjen så lyckas Guldheden reda ut anstormningen från Kungälv, samt även 1.15 i Boxplay i slutet av perioden och resultatet står sig även denna perioden ut.

Resultat efter Period 2: 2-3


Period 3:
Ett Kungälv som fortsätter att trycka på för ett kvitteringsmål och samtidigt ett bra försvarsarbete ifrån Guldheden gör att klockan tickar på ganska fort, men efter 06.55 så snappar #23 William Kimfors upp ett bolltapp ifrån bortalaget och kan skicka in kvitteringen fram till 3-3 inför en mycket nöjd hemmapublik. Dock är Guldheden oerhört oberäkneliga och redan minuten senare efter 08.02 så har Guldheden gjort 3-4, och minuten efter det så åker #23 William Kimfors ut två minuter för slag och ger ett Boxplay för STC Kungälv som med bravur lyckas styra bort Guldhedens Powerplay och återigen ta sig in i matchen igen. 

Efter 13.14 så får Kungälv ett frislag i ena hörnet som sätts igång snabbt till #27 Tobias Nordfors som serverar #23 William Kimfors öppen kasse fram till 4-4 och nu var det nog ingen som trodde att Guldheden skulle orka resa sig igen, men redan efter 14.24 så bjuder Kungälv på ett friläge för en Guldhedenspelare som lurar ner Jonathan Holmström i hemmakassen och sedan flippar in ett nytt ledningsmål för bortalaget fram till 4-5 innan det var dags för hemmalagets #41 Victor Olsson att kliva in i handlingarna. 

Blott 20 sekunder senare så får #41 Victor Olsson bollen av backkollegan #79 Jimmie Gustafsson och driver sedan igenom hela Guldeheden och sprätter in kvitteringsmålet fram till 5-5 och klockan landar på 14.51 och Kungälv begär samtidigt en Time Out. Fortsatt stort tryck ifrån Kungälv som går för ett ledningsmål och återigen är det #41 Victor Olsson som kliver fram och när klockan tickat upp mot 17.11 var 6-5 ett faktum! Tätt försvarsspel var det sedan som gällde ifrån hemmalaget och Guldheden kommer inte närmare än att bollen studsar och far lite framför hemmakassen och en ny skön trepoängare var ett faktum för STC Kungälv Herr 2!

-Vi bestämmer oss inför den tredje perioden att vi ska gå in och vända underläget och ta dom här goa tre poängen och skaffa oss ett bra läge inför derbyt mot Marstrand nästa vecka och det lyckas vi med också vilket är väldigt skönt.  Det är en revansch vi är ute efter och om vi bibehåller den fina formen vi har nu så kommer Marstrand få det jobbigt, avslutar #72 Jesper Hult

Slutresultat: 6-5

Matchens Tre Ballonger
3. #41 Victor Olsson
2. #82 Kasper Van Den Hark
1. #11 Hugo Fransson
Johanna omutlig när Dam 1 tog andra raka segern.
2018-01-17 15:22
Skrivet av: Boffe

Dam 1 tog under tisdagskvällen en oerhörd tung seger när Lindås besegrades i Mimershallen med siffrorna 2-1, en match som länge såg ut att glida hemmalaget ur händerna men som sedan slutade i dur för ett hårt jobbande hemmalag.

Period 1:
En jämn första period med mycket chanser åt båda hållen, men även bra målvaktsspel från respektive sida. 0-1 kommer efter 03.25 då Lindås rullar upp STC Kungälvs försvar efter noter och Sigrid Persson kan enkelt skicka in ledningsmålet i tom kasse för bortalaget. SKIBK får dock flera lägen för kvittering, men det är en duktig bortamålvakt blandat med lite tur som gör att SKIBK inte får in kvitteringsmålet och närmast kommer #88 Sandra Pedersen som har en boll i stolpen efter halva perioden spelad. 

-Vi gör en jättebra första period och är även riktigt tighta i vårat försvarsspel och sedan är det lite oflyt för oss att vi inte får in bollen imål då vi har en stolpträff samt även ett missat friläge, men vi gör det riktigt bra i den första, säger Erik Stambej till skibk.se

Resultat efter Period 1: 0-1

Period 2:
Perioden inleds med ett Powerplay för STC Kungälv då Lindås kommer försent ut till den andra perioden och här hoppas givetvis hemmapubliken på ett tidigt kvitteringsmål när en sådan chans uppstår, men Lindås är tighta i sin uppställning och gör det väldigt svårt för hemmalaget att komma någon vart med sitt Powerplay. Sedan är det en extremt jämn period med fortsatt bra målvaktsspel och två lag som absolut inte vill bjuda motståndarna på något gratis och därmed slutar denna perioden 0-0 och går inte till historien som en av dom roligaste som spelats i Mimershallen denna säsongen.

Resultat efter Period 2: 0-1

Period 3:
I den sista peroden blir det ingen ändring på vad som hänt i föregående perioder, två disciplinerade lag som vill vänta ut varandras misstag. Efter 04.48 så åker hemmalagets Alice Åkerström ut två minuter för slag och då får Lindås ett gyllene läge att utöka sin ledning, men det är återigen ett tight försvar ifrån SKIBK samt även en omutlig målvakt i #83 Johanna Andersson som stänger igen kassen totalt och Lindåsspelarna blir allt mer frustrerade och ännu mer när dom efter 11.00 får se Kungälvs lagkapten #69 Clara Eriksson hänga in kvitteringsmålet fram till 1-1 och assisten kommer ifrån #3 Sara Gunnesson, och knappa minuten senare är det farligt igen när målvakten i Lindås missbedömer ett långskott som dimper ner i ribban oturligt nog för STC Kungälv efter kvitteringsmålet tar över matchen och jagar ett ledningsmål. 

Och visst skulle ledningsmålet komma! #62 Alice Åkerström sliter sig loss och driver in framför kassen innan hon blev nerriven framför Lindåsmålet och straffen var ett faktum när klockan tickat upp mot 12.52, och inga misstag gjordes när #88 Sandra Pedersen klev fram och sände in segermålet för SKIBK som nu alltså har två raka segrar efter juluppehållet!

-Vi håller ett otroligt strikt försvarsspel och tappar verkligen inte många positioner där tycker jag utan vi håller det tight, och dubblar i hörnen samt går på anfall när vi har lägen och då blir det såhär bra. Vi har sagt nu att vi tar match för match och nu har vi gjort det fantastiskt bra i två matcher och vi vet att vi är såhär bra när vi står upp för varandra och jobbar som ett lag, och då ska vi normalt vara med i toppen och kriga, avslutar Erik Stambej

Slutresultat: 2-1

Matchens Tre Fåglar:
3. #83 Johanna Andersson
2. #88 Sandra Pedersen
1. #3 Sara Gunnesson
Givarna duggar tätt för Herr 2
2018-01-16 07:50
Skrivet av: Boffe

Ny match väntar under tisdagskvällen för Herr 2 och med matchstart 20.30 så är det Guldhedens IK som kommer på besök till Mimershallen.
Täta matcher verkar inte vara något problem för SKIBK och matchens profil #72 Jesper Hult ser fram emot matchen där tre nya poäng förhoppningsvis inkasseras.

-Efter segern mot Landvetter så har vi bevisat både för andra och oss själva att vi är ett riktigt bra lag och det är något som Guldheden förhoppningsvis kommer få känna på också. Det har varit bra vilja på slutet och vi har ändrat lite i vårat sätt att spela och då vi känner oss trygga med det så har även resultaten gått våran väg, säger Jesper Hult till skibk.se

Guldheden som står för motståndet är ett lag med riktigt rutinerade spelare, många matcher och även många segrar på sitt samvete har dom, så om det är något lag i serien som vet hur man bjuder publiken på rolig Innebandy så är det Guldheden. Om det är någon man ska hålla ett extra öga på i laget så är det Rickard Hofgren 46 år ung och producerar poäng efter poäng och vi kan se hans tre senaste säsonger där han stått för hela 150 poäng vilket är en oerhört imponerande siffra för att spela i ett lag som under senare år tillhört den nedre hälften av tabellen. Höstens möte lagen emellan slutade i en 6-8 seger till STC Kungälv, men det var ett Guldheden som pressade Kungälv långt in i matchen som tillslut alltså avgjordes till SKIBK:s fördel.

-Det finns väl alltid en liten risk för underskattning när man möter lag som man borde slå på pappret, men det är något vi inte ska tänka på utan vi ska kliva in till matchen och spela vårat spel som vi gjorde mot Landvetter så kommer både mål och resultat gå våran väg. Guldheden är ett rutinerat lag som vet precis hur dom ska spela för att vinna en match då dom lirat många år i Division 2, men förhoppningsvis blir vi för starka för dom, säger Jesper Hult.

Tre nycklar till tre poäng?
-Farten med och utan boll, fatta rätt beslut i rätt lägen och visa vem som bestämmer i våran hemmaborg, avslutar Jesper Hult

STC Kungälv vill tillsammans med matchens profil #72 Jesper Hult hälsa sponsorer,publik,domare samt bortalaget Guldhedens IK varmt välkomna till Mimershallen denna Tisdag 16 Januari!

GOOOOO SKIBK!
Täta matcher för Dam 1
2018-01-16 07:47
Skrivet av: Boffe

Givarna duggar tätt för Dam 1 och under tisdagskvällen med matchstart 18.30 så är det dags för ny match då tabelltrean Lindås kommer på besök till Mimershallen. SKIBK kommer stärkta ifrån 5-0 segern mot Kärra och vill nu damma av Lindås utav bara farten.

Matchens profil #37 Emma Premberg ser fram emot drabbningen mot Lindås.

-Efter en tuff höst så var det en otroligt skön seger mot Kärra och jag tycker vi visade lite stigande form redan innan juluppehåller trots att vi inte lyckades få med några poäng, så att det lossnade framåt och att vi fick hålla tätt bakåt var väldigt viktigt för gruppen! Lindås är ett tufft lag att möta så det gäller att vara med ifrån start så kommer vi ha en god chans till 3 poäng vilket vi var väldigt nära att plocka i matchen mot Lindås i höstas, säger Emma Premberg till skibk.se.

Lindås är det som kommer på besök till Mimershallen denna Tisdag och det är ett ungt lag blandat med några äldre spelare som står för rutinen och under föregående säsong så gick laget vidare till kvalet till allsvenskan men åkte då ut i den första kvalomgången vilket innebar fortsatt spel i Division 1 även denna säsongen, Om man kikar närmare på spelare för spelare så är det främst Frida Dahlström som inför denna säsongen kom tillbaka till Lindås efter några säsonger i Pixbo Wallenstam där hon under föregående säsong tillhörde deras lag i allsvenskan, och även Sandra Ekdahl som varit Lindås trogen sedan 2010 och varit en av dom viktigaste spelarna för detta lag under senare år. Serien i sig är väldigt mycket jämnare denna säsongen än tidigare och Lindås kommer få behöva göra en bra vårsäsong om dom ska nå sitt mål vilket är kval upp till Allsvenskan.

-Om vi ska börja titta uppåt och utmana lagen ovanför oss i tabellen så gäller det att vi fortsätter sätta vårat försvarsspel men även ösa på med full fart framåt när lägen kommer, Kärramatchen var ett steg i rätt riktning och om vi fortsätter i denna anda och finslipar vårat grundspel ytterligare så tror jag vi kommer få en rolig vår denna säsongen också, säger matchens profil #37 Emma Premberg

Tre nycklar till tre poäng?
-Sätta försvaret, hålla uppe fokus och trycka på framåt, avslutar Emma Premberg.

STC Kungälv vill tillsammans med matchens profil #37 Emma Premberg hälsa sponsorer,publik,domare samt bortalaget Lindås IBK varmt välkomna till Mimershallen denna tisdagskväll 16 Januari!

GOOOOO SKIBK!
Propaganda signerat Herr 2
2018-01-15 17:46
Skrivet av: Boffe

Herr 2 ställdes under söndagskvällen mot tabelltrean Landvetter som kom till Mimershallen med gott självförtroende efter tre raka seger, vilket skulle visa sig ta stopp i Mimershallen då STC Kungälv vann med siffrorna 8-4.

Period 1:
Det var ett fokuserat SKIBK som kom ut till matchen och med bra målvaktsspel åt båda hållen så hölls siffrorna nere. 04.17 in i matchen så utvisas hemmalagets #4 Linus Hjerpe två minuter för slag och Kungälv jobbar på bra i sitt boxplay och lyckas avstyra Landvetters försök till ett ledningsmål, efter 13.54 så åker #37 Alin Filip ut två minuter för obstruktion, men återigen är det ett bra boxplay som gör att resultatet fortsatt är 0-0. Målen skulle dock komma och efter 17.56 så skickar #92 Alexander Sörensen in 1-0 på en fin assist ifrån #79 Jimmie Gustafsson, innan matchens profil #88 Martin Jellvert Börjesson lite retligt gör 2-0 med två sekunder kvar av den första perioden nämligen 19.58 på en assist ifrån #23 William Kimfors.

-Jag tycker vi gör en stabil första period där vi kontrollerar matchen och deras chanser uppstår väl när vi drar på oss utvisningar, annars har vi högt bolltempo och spelar vårat spel fullt ut vilket även tillslut ger resultat, säger assisterande tränaren Martin Nordström till skibk.seefter matchen.

Resultat efter Period 1: 2-0

Period 2: 
SKIBK fortsätter med att vara riktigt koncentrerade och inleder den andra perioden med hög fart. 03.39 in på perioden så hänger #79 Jimmie Gustafsson in 3-0 på en assist ifrån Nicklas Karlsson och 37 sekunder senare så utökar #82 Kasper Van Den Hark hemmalagets ledning till 4-0 efter en assist ifrån #8 Alexander Frithofsson och efter det begärde Landvetter en Time Out.

Landvetter gör allt och lite till för att krypa närmare i matchen, men istället är det STC Kungälv som behåller lugnet och spelar sitt spel fullt ut, vilket även ger 5-0 efter 11.53 då #27 Tobias Nordfors står för målet assisterad av #72 Jesper Hult.
STC Kungälv fortsätter att hålla kvar trycket mot Landvetters kasse och får även chansen i Powerplay efter 12.23 men lyckas inte med att få in bollen imål och istället är det Landvetter som får en straff efter 19.01 vilket ger #90 Jonathan Holmström chansen att glänsa när han rörlig som en panter följer med skytten och stänger av allt efter marken och norpar straffen framför en snopen straffskytt. Fin ledning in i paus alltså!

Resultat efter Period 2: 5-0

Period 3: 
Perioden inleds med en dubbelutvisning då hemmalagets #32 Niclas Andersson och bortalagets Andreas Lundin utvisas 2 minuter vardera för hårt spel och två minuter efter det, 2.45 så utökar #82 Kasper Van Den Hark Kungälvs ledning till 6-0 fint assisterad av #8 Alexander Frithofsson för att sedan vara Landvetters tur att spräcka målnollan efter 04.37 fram till 6-1. Här följer en period där SKIBK slappnar av lite och släpper in ytterligare två mål, först efter 07.24 fram till 6-2 och sedan efter 08.08 så åker #92 Alexander Sörensen ut två minuter för otillåten trängning vilket resulterar i en ny straff för Landvetter som #90 Jonathan Holmström visar sig återigen vara omutlig på och norpar även denna straffen från en snopen Landvetterspelare. I det efterföljande boxplayet så klarar dock inte Kungälv av att stå emot och Landvetter gör sitt tredje raka mål efter 08.41 fram till 6-3innan hemmalaget tog tag i taktpinnen igen och lyckas sätta spiken i kistan när #41 Victor Olsson sätter 7-3 efter 14.36 fint assisterad av #92 Alexander Sörensen. 

Landvetter lyckas dock reducera till 7-4direkt innan #88 Martin Jellvert Börjesson gör sitt andra mål i matchen fram till slutresultatet 8-4 fint assisterad av #27 Tobias Nordfors.

-Vi gör inte många misstag bakåt, vi har bra tryck framåt under första två perioderna, sedan i sista så släpper vi in Landvetter lite onödigt i matchen igen men huvudsaken var att vi kom ut med en seger härifrån, ny match mot Guldheden på Tisdag och då gäller det att vara påkopplade igen då dom har ett par rutinerade gubbar, säger matchens profil #88 Martin Jellvert Börjesson strax efter slutsignal.

Slutresultat: 8-4
Segersång för Dam 1 igen!
2018-01-15 14:40
STC Kungälv Dam 1 vann under söndagskvällen årets första match mot tabelljumbon Kärra med siffrorna 5-0, en jämn match i den första perioden men som sedan vägde över rejält till hemmalagets favör.

Period 1:
En något avvaktande start på matchen där man märker att det är viktiga poäng på spel i matchen då det lite nervöst i vissa delar av lagen. 
Matchens första utvisning tilldelas STC Kungälv då #19 Lisa Petersson utvisas två minuter för slag, dock styr SKIBK bort denna utvisningen med enkelhet och kan även sedan ta ledningen med 1-0 efter 12.14 genom #62 Alice Åkerström på assist ifrån #47 Evelina Premberg.

- En jämn period där Kärra står upp på ett bra sätt, vi gör ändå en bra period trots att vi bara har 1-0 då vi ägde mycket boll och även skapade mer chanser än dom, sedan är Johanna i målet bra som håller tätt, säger Erik Stambej till skibk.se

Resultat efter Period 1: 1-0

Period 2: 
Ett mer avslappnat hemmalag som kommer ut och då kommer även målen.
#7 Andrea Eriksson Palmgren står för 2-0 som kommer efter 09.00 på en assist ifrån #88 Sandra Pedersen, och efter 11.12 gör även #7 Andrea Eriksson Palmgren 3-0 och #3 Sara Gunnesson står för assisten. Målskyttet i perioden avslutas efter 16.17 då #88 Sandra Pedersen gör 4-0 på en assist ifrån #6 Linnea Johansson i en snäll period som Kungälv dominerade från start till mål.

-Vi rullar på riktigt bra i den andra perioden och fortsätter med att äga mycket boll och sen när vi får två snabba mål fram till 3-0 så får tjejerna också ett helt annat lugn när dom verkligen visar för dom själva att vi kan göra mål också och visst var det en väldigt skön känsla inför den tredje perioden, säger coach Stambej

Resultat efter Period 2: 4-0

Period 3: 
Periodens enda och därmed matchens sista mål kommer efter 02.31 då #31 Ebba Olsson skickar in 5-0 bakom en uppgiven Kärramålvakt och assisten den står #19 Lisa Petersson för som därmed även hon får komma in i poängprotokollet i sin comeback. 

STC Kungälv begär en Time Out efter 08.47 för att samla sig och hålla fokuset uppe resten av matchen, och resterande tid blir mest en transportsträcka. Några utvisningar uppstår dock och SKIBK får spela boxplay i två minuter efter 10.00 då Evelina Premberg utvisas två minuter för otillåten trängning, men detta är något som SKIBK återigen styr bort med enkelhet återigen. Efter 14.24 så utvisas Kärras Ida Oxelman för slag innan #62 i SKIBK Alice Åkerström avslutar utvisningskavalkaden då hon också utvisas för slag efter 14.34.

Sista fem spelas av med enkelhet och SKIBK kan därmed inkassera tre viktiga poäng i årets första match.

-Vi har ett snack i pausen om att fortsätta köra på och inte slappna av och jag tycker vi fortsätter att köra och det blir inte sämre av att vi även får in 5-0 tidigt i den tredje perioden och därmed kan spela av matchen i lugn och ro. Vi snackade innan matchen om att detta får bli en liten nystart nu i vår och att vi givetvis måste börja plocka poäng, skön och viktig seger för gruppen var det här, avslutar Erik Stambej.

Slutresultat: 5-0
Nyheter från våra lag
Flickor 04/05, 13/01 08:39 
Pojkar -04, 10/01 13:03 
Flickor 04/05, 09/01 20:24 
Pojkar -02, 08/01 21:15 
 
Våra Event
VÅRA PARTNERS