Karl Andersson klar som ny tränare
2017-11-21 16:15
Under måndagskvällen blev det klart att Joel Rauswall och Tobbe Engström självmant kliver åt sidan som tränare åt Herr 2. In kommer istället Karl Andersson som kommer att träna laget under resten av säsongen.

Tobbe Engström och Joel Rauswall i ett gemensamt uttalande till skibk.se:

-Vi har känt ett litet tag att vi inte når fram med våra budskap till spelarna. Vårt sätt att vilja leda laget har inte klickat med tillräckligt många spelare för att utvecklingen ska gå framåt för den här gruppen. Vi ansåg ihop med styrelsen att det är bäst för båda parter om det kommer in någon annan med ny energi just nu samt även lite andra tankar. 

Klar som ny Huvudtränare är istället Karl Andersson som kommer att träna laget under resten av säsongen.

Karl Andersson har spelat i STC Kungälv Herrlag sedan säsongen 2010/2011 och känner sig inspirerad inför uppgiften:

-En ära för mig att få förtroendet ifrån styrelsen och även en spännande utmaning. Då jag för tillfället är skadad och inte kan spela igen förräns i Januari så känns det nu som ett bra tillfälle för mig att ta över och försöka vända på skutan igen. Tobbe och Joel har gjort ett otroligt bra jobb med detta laget, och under föregående säsong nådde vi ju våran bästa placering någonsin så det är ett bra lag jag kommer att få ta över, samtidigt även väldigt inspirerande givetvis, säger Karl Andersson till skibk.se och fortsätter:

-Detta blir mitt första seniorlag och det jag hoppas kunna bidra med är att återskapa en del glädje i laget som vi tappat lite på slutet och även väcka mod och självförtroende i killarna och även återskapa en tro på det vi gör. Match redan på Söndag så vi hoppas att kunna plocka tre viktiga poäng redan där borta mot Älvstranden, avslutar Karl Andersson.
Backadalen steget före SKIBK
2017-11-20 18:51
Foto: Johanna Olsson
Skrivet av: Boffe

Period 1
Matchen inleds med att ett taggat Backadalen tar tag i taktpinnen direkt ifrån start och innan alla hade hunnit sätta sig tillrätta i Mimershallen denna eftermiddag så hade Backadalen ryckt åt sig en 0-2 ledning.
Först är det 0-1 efter 01.29 och sedan så utökar Fabian Fihn Backadalens ledning till 0-2 efter 02.46. Chockstart för SKIBK och när #4 Linus Hjerpe åker ut 2 minuter för protest mot domslut efter 11.14 så var det ett gyllene läge för bortalaget att rycka ifrån än mer. Hemmalagets boxplay är dock riktigt bra och när även #90 Jonathan Holmström står för ett par fina räddningar i målet så lyckas SKIBK resa sig och sedan krypa närmare för att sedan kvittera! 

#92 Alexander Sörensen tar saken i egna händer efter 13.35 och skickar in 1-2 distinkt i bortre krysset, assisten var ifrån #79 Jimmie Gustafsson och nu kliver STC Kungälv in i en riktigt bra period där även kvitteringen kommer efter 15.12 genom #72 Jesper Hult på en läcker assist ifrån #27 Tobias Nordfors. Perioden var dock inte slut än och när #8 Alexander Frithofsson åker ut 2 minuter för hårt spel efter 16.24 så tar Backadalen chansen i Powerplay och när bortalagets poängkung Emil Kroonas fick bollen så var 2-3 ett faktum efter 17.53 som även blev periodresultatet.

-Vi är lite för heta i början och kliver upp med fyra gubbar högt upp i banan och har ingen riktig tanke när vi gör det och rusar lite, då slinker det lätt in två snabba mål i början. När vi spelar bollen som vi vill spela så känner vi att vi är bättre stundtals och det känns ganska tryggt, sedan får Backadalen ett Powerplay och dom är en man mer så det är klart att det kan bli ett insläppt mål då, men överlag så är det positivt och vi tar tag i det helt okej, säger Tobbe Engström

Resultat efter Period 1: 2-3

Period 2:
STC Kungälv kommer ut som ett helt nytt lag till den andra perioden och efter en bra inledning med mycket bollinnehav så vispar #4 Linus Hjerpe in 3-3 efter 06.31 på assist ifrån #72 Jesper Hult.
SKIBK fortsätter att trycka på och redan minuten senare efter 07.44 så gör #88 Martin Jellvert Börjesson sitt fjärde mål för säsongen fram till 4-3, en kortvarig glädje skulle det visa sig och redan 32 sekunder senare skulle det vara kvitterat igen då Fredrik Andersson gör 4-4 för sitt Backadalen. Kungälv fortsätter dock att trycka på och är riktigt nära flera gånger om att återta ledningen, dock rullar tiden på fort och efter 16.25 så får Emil Kroonas i Backadalen bollen i ett riktigt bra läge och då är det sällan som målet missas av denna man och 4-5 kommer alltså där, ett resultat som sedan står sig perioden ut.

Resultat efter Period 2: 4-5

Period 3:
STC Kungälv kommer ut till den tredje perioden med vittring på poäng och fortsätter att pressa Backadalen, dock  är det svårt för hemmalaget att få in sina chanser och när Backadalen utökar sin ledning lite turligt till 4-6 efter 05.26 så är känslan att luften går ur Herr 2 något och när Emil Kroonas gör sitt tredje mål i matchen fram till 4-7 efter 06.39 så tvingas SKIBK ta en Time Out för att samla sig. Hoppet om poäng tänds en aning när Backadalens Fredrik Andersson drar på sig en 2+2 utvisning efter 09.44 och när klockan står på 13.24 så reducerar Kungälv till 5-7genom #82 Kasper Van Den Hark på assist ifrån #7 Felix Enarsson, närmare än så kommer dock inte hemmalaget som även får se Backadalen fastställa slutresultatet till 5-8med 23 sekunder kvar av matchen, närmare bestämt 19.37.

-Vi för spelet första 5-6 minuterna i den tredje perioden och när deras 4-6 mål blir ett misslyckat skott som sedan blir en perfekt passning fram till öppet mål så går luften ur oss lite kanske. Vi är inne i en period där det är tufft för oss, vi har väldigt svårt att vända tillbaka matcherna när vi som nu har tappat en 4-1 ledning förra matchen och 4-3 ledning som idag, vi tappar huvudet och modet lite och vi behöver få en ändring på det och ta tag i det för att kunna lyfta i tabellen, avslutar tränaren Tobbe Engström.

Slutresultat 5-8

Matchens Ballonger:
3. #72 Jesper Hult
2. #90 Jonathan Holmström
1. #49 Nicklas Karlsson
Dam 1 letar efter formen.
2017-11-18 00:19
Skrivet av: Boffe

Under söndagskvällen med matchstart 19.15 så är det så dags för en ny hemmamatch för STC Kungälvs damlag då IBF Backadalen kommer på besök till Mimershallen. SKIBK kommer ifrån en förlust på bortaplan mot Burås och placerar sig efter sex spelade matcher på en åttondeplats i tabellen med sju inspelade poäng. En tabell som toppas av Partille som har fullpott efter 7 matcher med 21 inspelade poäng!

Matchens profil #6 Linnea Johansson gör sin tredje säsong i klubben och hoppas på tre poäng på Söndag mot Backadalen.

-Vi har haft en tuff start på serien där vi mött flera spelskickliga lag. Jag tror dock att vi är påväg ifrån den tuffa fasen och börjar hitta tillbaka lite till självförtroendet och vårat eget spel som vi behöver för att lyfta i tabellen, säger Linnea Johansson till skibk.se

Backadalen är det alltså som står för motståndet på Söndag och detta nykomlingslag har överraskat under inledningen av säsongen och placerar sig efter sex spelade matcher på en sjätteplats i tabellen med nio inspelade poäng. Med ett ungt lagbygge så blåser det positiva vindar hos damsektionen i klubben och om man ska nämna någon spelare så är det blott 16åriga Sandra Hugosson som stått för hela 14 poäng i serien änsålänge varav 13 mål, och detta är en intressant spelare att följa när hon äntrar Mimershallens golv på Söndag!

Linnea Johansson är inne på sin tredje säsong i klubben och ser väldigt positivt på sin sejour såhär långt.

-STC Kungälv är en otroligt engagerad och fin klubb som gör sitt yttersta för att både Herr,dam och ungdomsspelare ska må bra. Jag känner att det för mig var ett klockrent val av förening, säger Linnea som tycker hemmapubliken på Söndag kan ha ett extra öga på några av hennes lagkamrater. 

-Sandra Pedersen gör sällan en dålig match och bidrar med väldigt god energi och har en viktig roll i laget. Även Hanna Johansson har växt in i laget och tagit stora kliv i sin utveckling trots sin unga ålder. 

Vad blir dom tre viktigaste nycklarna för SKIBK på Söndag?
-Fokus,spelglädje och ett jäklaranamma!

Tränare Erik Stambej om #6 Linnea Johansson
-En defensiv back som bidrar med bra energi genom sitt snack med lagkamrater och som styr och ställer i defensiven.

STC Kungälv vill tillsammans med matchens profil #6 Linnea Johansson hälsa sponsorer,publik,domare och IBF Backadalen varmt välkomna till Mimershallen denna Söndag!

GOOOOOO SKIBK!
Herr 2 vill studsa tillbaka mot Backadalen.
2017-11-17 14:56
#41 Victor Olsson
Skrivet av: Boffe

Nu på Söndag så är det dags för en ny hemmamatch för Herr 2 då Backadalen kommer på besök till Mimershallen. Kungälv kommer ifrån en jobbig förlust borta mot Burås och placerar sig efter sju omgångar på en sjundeplats i tabellen med tio inspelade poäng, dock är det endast fem poäng upp till andraplatsen i tabellen så årets serie är oerhört jämn och svår att förutspå då alla lag slår alla änsålänge.

Matchen börjar 16.45 och matchens profil #41 Victor Olsson ser fram emot drabbningen mot Backadalen som inför denna säsongen kommer ifrån spel i Division 1 som dom trillade ur.

-Den första tredjedelen av säsongen har varit lite upp och ner, vi har spelat ganska bra stundtals och ägt matcherna men inte fått in bollen i mål, för att vissa stunder åka på många kontringar och släppa in alldeles för enkla mål. Så några fler poäng tycker jag att vi borde ha tagit, säger Victor Olsson till skibk.se

Backadalen kommer alltså ifrån Division 1 som dom trillade ur förra säsongen och tillbringade två raka säsonger i den serien, under föregående säsong så vägde dom dock något för lätt och lyckades endast skrapa ihop sex poäng vilket gav dom en jumboplats i tabellen. Nu är det dock nya förutsättningar när dom är i division 2 igen och hisingslaget har inlett denna säsongen piggt. 

Om vi kikar på några enskilda spelare i laget så ser man att dom har den nuvarande poängligaledaren i serien, Emil Kroonas som skrapat ihop 20 poäng såhär långt varav 19 av dom är mål. Imponerande siffror och han blir en svår nöt att knäcka för försvararna i SKIBK. 

- Backadalen hade en tung säsong förra året i Division 1, och dom är riktigt sugna på att göra en bra säsong iår och matchen nu på Söndag blir en riktigt viktig match för både oss och Backadalen, säger Victor.

Vad blir dom tre viktigaste nycklarna till tre poäng för SKIBK?
-Det gäller för oss att ha roligt då vi stundtals tappat lite glädje när vi inte fått resultaten med oss., sen är det ju givetvis som vanligt viktigt att vi kliver in i matchen med bra energi och stort tålamod som vi pratat mycket om innan att lägen alltid dyker upp och att vi inte behöver stressa upp oss.

Tränare Tobbe Engström om #41 Victor Olsson
-Småilsk, kraftfull i allt han utför på planen och trots sin unga ålder redan en av lagets stöttepelare.

STC Kungälv vill tillsammans med matchens profil #41 Victor Olsson hälsa sponsorer,publik,domare och Backadalen varmt välkomna till Mimershallen denn Söndag där vi har dubbelmöte i både Herr 2 och Dam 1 att se fram emot med första matchstart 16.45!

GOOOOOO SKIBK!
Rutinerade Burås överlistade unga SKIBK.
2017-11-14 16:27
Skrivet av: Boffe

Dam 1 skulle under Söndagen komma igång i sin serie igen efter ett litet uppehåll, och detta skulle man göra mot ett rutinerat Burås med gamla Kungälvsspelare i laget iform av Gabriella Göze och målvakten Carin Ernby. Med skadeproblem och flera spelare borta så blev matchen svår för SKIBK som fick se sig besegrade av Burås med siffrorna 6-3 i Svingelns Sporthall.

Period 1:
Matchen inleddes i dur då #62 Alice Åkerström på assist ifrån Clara Eriksson gav bortalaget ledningen med 0-1 redan efter 02.00, glädjen blev dock kortvarig för SKIBK, då Burås kvitterade efter 03.29 genom Ann Filipsson.

På det svårspelade golvet i Svingeln så får vi se ytterligare fyra mål i den första perioden då Kungälv först tar ledningen i Powerplay efter 07.16 genom #88 Sandra Pedersen på assist ifrån Ebba Olsson, för att sedan efter 5 minuter få se Burås kvittera igen till 2-2efter 12.59, denna gången genom Malin Westerberg som blev tremålsskytt i matchen för sitt Burås. Kungälv kommer dock tillbaka och efter 16.26 så är ordningen återställd då #7 Andrea Eriksson Palmgren gör sitt första mål någonsin för STC Kungälv i seriesammanhang då hon fick en assist ifrån Ebba Olsson och 2-3 var ett faktum. Burås vill dock inte ge sig och visar prov på en fin vilja, 19.09 så kvitterar Sara Björnlund för hemmalaget fram till 3-3 och detta var även resultatet efter den första perioden.

-Vi kommer ut till matchen med en bra aggressivitet i vårt spel, där vi även har hög fart. Golvet i Svingeln är riktigt svårspelat och stundtals så gled tjejerna runt på plan som om det vore en skridskobana. Vi tycker att vi är det bättre laget i matchen och känslan var god efter den första perioden, säger Erik Stambej till skibk.se

Resultat efter Period 1: 3-3

Period 2:
Kungälv kommer ut riktigt taggade, och detta är en period som SKIBK dominerar totalt med ett bollinehav på 80/20 till Kungälvs fördel men bollen vill inte in i mål bakom en duktig Carin Ernby i Buråsmålet. Efter 11.24 så åker Alice Åkerström ut två minuter för slag, och efter 12.51 så gör Gabriella Göze 4-3 för Burås i powerplay, ett resultat som sedan även var resultatet efter två perioder.

-Den andra perioden är något vi styr helt och hållet, tyvärr sätter vi inte våra chanser och Burås straffar oss direkt när dom får chansen i ett powerplay, känslan var dock att vi var med i matchen och att vi skulle kunna komma igen, säger Stambej

Resultat efter Period 2: 4-3

Period 3:
Kungälv kommer ut till perioden med en högre press vilket tyvärr slår tillbaka, och efter 13.44 så utökar Burås sin ledning till 5-3 genom Malin Westerberg som även sedan fastställer slutresultatet fram till 6-3 efter 15.45.

Erik Stambej summerar:

-Tyvärr så tar vi tillslut alldeles för många dåliga beslut i viktiga lägen som sedan straffar oss hårt, det är svårt att möta ett duktigt lag som Burås är med ett gäng skador också som vi har, sedan så är det tur att vi har ny match redan på Söndag hemma mot Backadalen där tre nya poäng står på spel.

Slutresultat: 6-3

Burås vägde för tungt för Herr 2.
2017-11-14 15:30
Foto: Johanna Olsson
Skrivet av: Boffe

Herr 2 åkte under Söndagen in till dom centrala delarna av Göteborg för att ta sig an Burås i Svingelns Sporthall, och efter en ledning med siffrorna 1-4 efter den första perioden så skulle det sedan visa sig att Burås ville mer på sin hemmaplan och gick tillslut segrande ur striden med siffrorna 9-4.

Period 1:
Burås inleder med att göra 1-0 efter 05.54, och sätter press på SKIBK direkt i inledningen av matchen, det dröjer dock endast 41 sekunder innan SKIBK kan kvittera genom #41 Victor Olsson, och sedan var det inget snack om vems period detta skulle vara. 
07.27 så severar Tobias Nordfors #23 William Kimfors som sätter 1-2 och när Burås Kristoffer Ivarsson drar på sig fem minuter för hårt spel efter 16.42 så lyckas STC Kungälv rycka ifrån ännu mer efter två mål ifrån #27 Tobias Nordfors, som först gör 1-3 på assist ifrån Victor Olsson efter 18.15 och sedan 1-4 efter att Felix Enarsson stått för assisten fram till Nordfors som alltså utökar ledningen efter 19.26. 

Det var en bra första period, vi jobbar med ansvar över hela banan som vi vill göra, och vi tar även bra beslut när vi ska avsluta då vi försöker gå runt istället för att skjuta på täckande motspelare. Vi värderade chanserna på ett bra sätt., säger Tobbe Engström

Resultat efter Period 1: 1-4

Period 2:
Perioden inleddes med att Jesper Hult i SKIBK utvisas 2 minuter för slag, dock är det ett boxplay som bortalaget lyckas att reda ut, klockan tickar upp mot halva matchen spelad och efter 08.48 så lyckas Ex-allsvenska spelaren Josef Nilsson trycka in reduceringen för Burås fram till 2-4, och direkt där på, efter 10.28 så kryper Burås än mer närmare då Anton Lantz håller sig framme för hemmalaget och reducerar till 3-4, efter detta begär SKIBK Time-Out och lyckas komma tillbaka någorlunda efter två snabba kallduschar och hålla kvar siffrorna på 3-4 som var resultatet efter två perioder. 

-Vi är alldeles för stillastående första tio i perioden och det straffar ju sig tillslut efter två snabba mål ifrån Burås, vi står på hälarna och det studsar bollar över klubbor samt att vi inte tar tag i spelet. Efter våran time-out så tar vi oss in i det igen, vi skapar inte så mycket framåt men vi har bättre konroll, säger Engström.

Resultat efter Period 2: 3-4

Period 3:
STC Kungälv kommer ut bra till den tredje perioden, men sedan så blir det tre hemska minuter som gör att Burås lyckas vända matchen och även rycka ifrån. Burås vinner denna perioden med 6-0 och när SKIBK får chansen i powerplay vid 7-4 så plockas målvakten och Kungälv chansar för att komma in i matchen igen, men detta resulterar i att Burås gör två mål i tom bur fram till slutresultatet 9-4.

-Vi inleder den tredje perioden bra, men sedan så följer tre minuter av mörker där vi fullständigt, tappar våra huvuden och släpper in fyra snabba mål vilket gör att Burås tillslut kan punktera matchen. Dock är det ny match redan till helgen igen, så det gäller att inte deppa allt för mycket och ladda om inför nästa viktiga match där vi ska göra allt för att ta tre poäng, speciellt i våran hemmaborg!
Nyheter från våra lag
Pojkar -03, 23/11 09:37 
Pojkar -03, 22/11 22:20 
Pojkar -02, 22/11 11:09 
Pojkar -04, 22/11 10:45 
Flickor 04/05, 21/11 22:00 
Pojkar -02, 21/11 20:11 
 
Våra Event
VÅRA PARTNERS