Nu är det dags att nominera och anmäla sig till 2018 år Fenixgala/dag
2018-03-11 16:57

Hej alla nu är det dags att nominera spelare/ledare/föräldrar till årets Fenixgalan som äger rum den 7 april 


Galan kommer genomföras på plats i Kungälv det är viktigt att du anmäler dig til galan då detta kommer att styra plats för galan. Du anmäler dig genom att skicka ett mejl till info@skibk.se priset för galan kommer att bli mellan 125 -175 kr.


Fenixdagens program
09.30 Samling i Mimershallarna / lag indelning
09.45 Uppvärmning
10.00 Start av turneringsspelet (två hallar)

13.45 Prisutdelningar 
14.30 Slut på Idrottsaktiviteten och fenixdagen

19.30 Galan börjar på plats i Kungälv


För att se klasserna för nomineringar klicka på läs mer,

Samtal mellan SKIBK och MIBK
2018-03-06 20:02

Hejsan medlemmar!


Vi vill härmed informera er om att det pågår samtal mellan STC Kungälv IBK och Marstrands IBK kring en planerad sammanslagning mellan föreningarna. Syftet med sammanslagningen är att stärka innebandyns position i Kungälv, bättre kunna erbjuda innebandy till alla ungdomar längre upp i åldrarna, och på sikt kunna etablera oss i ett högre divisionsspelande på både herr och dam-sidan.


Vi vill understryka att det handlar om en organisatorisk sammanslagning, vilket inte på något sätt kommer att innebära någon förändring för några av våra ungdomslag i föreningarna. Lagindelning, ledare och träningshall kommer att kvarstå precis som det är idag.


Samtliga ledamöter i båda föreningarnas styrelser är involverade i samtalen, och är indelade i ett flertal grupper för att i detalj kunna analysera påverkan i de olika områdena vid den planerade sammanslagningen, t.ex. ekonomi, sponsorer, träningstider, ungdomsverksamheten, mm.


Styrelsernas mål är att sammanslagningsprocessen ska vara klar under våren 2018, för att vara redo för säsongstarten 2018/2019. Vi planerar att hålla ett officiellt informationsmöte lite längre fram i processen och samtliga medlemmar kommer också att bli kallade till årsmöte.


Har ni några frågor, så hör av er till respektive styrelse.

styrelsen@marstrandsibk.se              

info@skibk.se


Goa hälsningar //Styrelserna i Marstrand och Kungälv

Dam 1 förlorade slaget om älven.
2018-02-26 21:49
Skrivet av: Boffe

Under söndagskvällen så var det dags för slaget om älven då Ale IBF kom på besök till Mimershallen och efter en jämn match så var det Ale som drog längsta strået i förlängningen och vann med 5-6.

Period 1:
En jämn inledning på matchen där lagen bytte målchanser med varandra och första målet i matchen skulle inte komma förräns efter 11.52 då Ale tar ledningen med 0-1. Kvitteringen skulle dock inte dröja länge då #19 Lisa Petersson med ett dragskott sänder in 1-1 efter 12.37 och efter kvitteringsmålet så är det ett frejdigt spel ifrån båda lagen där hemmalaget är något närmare ett ledningsmål än bortalaget, men trots detta så är det återigen Ale som tar ledningen fram till 1-2 efter 15.57 på något av ett litet slumpskott som letar sig in bakom Disa Antan som för dagen vaktade målet i STC Kungälv. Glädjen för Ale blev dock inte långvarig då SKIBK redan i bytet efter kunde få in en kvittering efter ett fint avslut ifrån #6 Linnea Johansson och 2-2 var ett faktum, men trots den sena kvitteringen så var inte sista versen sjungd i den första perioden då Ale efter en kvick omställning lyckas få in ett ledningsmål fram till 2-3 när klockan tickat upp till 17.39 och detta var även resultatet efter den första perioden. 

Resultat efter Period 1: 2-3

Period 2:
En tillknäppt period där det var två lag som inte ville ge något gratis till sina motståndare och blandat med bra målvaktsspel ifrån Disa Antan i SKIBK:s mål och Sandra Hellström i Ales mål så var ställningen 2-3 fram till 14.15 in på perioden då det blev grötigt framför Ales mål och tillslut kunde #19 Lisa Petersson stöta in sitt andra mål i matchen fram till 3-3. Efter kvitteringsmålet så är det ett mer fokuserat STC Kungälv som trycker på för ett ledningsmål, men återigen är det bortalaget som tar ledningen fram till 3-4 och denna gången via en dråplig situation framför mål och tillslut styrs bollen in av en Alespelare bakom en chanslös Johanna Andersson som efter halva matchen bytte av Disa Antan i kungälvskassen. Målet blir det sista som händer i den sista perioden och Ale kliver alltså in i periodvila med ett måls ledning.

Resultat efter Period 2: 3-4

Period 3:
En chockinledning blev det för STC Kungälv som efter 02.21 fick se Ales duktiga forward Ebba Sporrong rinna igenom och pricka in 3-5, innan det var dags för hemmalaget att ta tag i matchen igen och sätta en hög press på bortalaget som stundtals tvingas djupt ner i egen zon och som sedan även ger resultat iform av att Ale tvingas dra på sig två utvisningar inom loppet av 1 minut och därmed ge SKIBK chansen i spel 5 mot 3 och sedan i spel 5 mot 4, och det är i spel 5 mot 4 reduceringen kommer då #6 Linnea Johansson gör ett föredömligt arbete framför Ales målvakt och tränger in reduceringsmålet fram till 4-5efter ett förarbete ifrån #31 Ebba Olsson. 

Sedan efter 09.55 så åker #47 Evelina Premberg ut två minuter för hårt spel och Kungälv tvingas försvara sig med näbbar och klor men efter ett bra jobb i Boxplay samt ett magnifikt målvaktsspel ifrån #83 Johanna Andersson så är det istället SKIBK som kan kontra in 5-5 i just boxplay efter 11.01 då #31 Ebba Olsson snappar upp ett utkast ifrån Johanna Andersson och rundar sedan Ales målvakt som var ute på en simtur för att sedan rulla in bollen i öppet mål inför jublande hemmasupportrar i Mimershallen. Chanser saknades sedan inte för att publiken skulle få se ett matchavgörande mål men trots detta så blev resultatet efter ordinarie matchtid just 5-5.

Period 4/Förlängning:
STC Kungälv kliver ut till förlängningen med ett stort självförtroende och sätter genast ett tryck på Ale som med få spelare är trötta och slår mest ifrån sig. Ale har dock ett par kvicka spelare som är duktiga på omställning och efter 03.52 så vinner Ale bollen och kan ställa om vilket tillslut innebär att Ebba Sporrong kan vispa in bollen på volley och därmed plocka med extrapoängen över älven hem till Ale.

-Ale står för en bra match idag och har även den lilla extra turen som stundtals behövs för att vinna jämna matcher, sedan kanske vi inte lyckas komma upp i den standarden som vi haft tidigare under vårsäsongen och vi saknar det där lilla extra drivet som behövs i dom två senaste matcherna, för spelmässigt är vi helt okej. 2 omgångar återstår nu av serien och där hoppas jag verkligen att vi kommer upp i nivå igen och avslutar med två segrar så att vi kan se tillbaka på en stark vårsäsong detta året med, säger Erik Stambej till skibk.se efter matchen. 

Resultat efter förlängning: 5-6 (2-3,1-1,2-1,0-1)
Seger för Herr 2 mot Älvstranden
2018-02-26 18:12
Skrivet av: Boffe

Herr 2 studsade under söndagskvällen tillbaka på vinnarspåret igen efter en seger med 7-4 mot tabelljumbon Älvstranden hemma i Mimershallen. Dubbel glädje blev det också när #8 Alexander Frithofsson fick göra sina två första mål någonsin i seriesammanhang för STC Kungälvs Herrlag.

Period 1: 
Matchen inleds i ett lågt tempo där det är SKIBK som styr och ställer den första halvan av perioden och hemmalaget vaskar även fram ett par heta målchanser som tvingar Älvstrandens målvakt att göra ett par fina räddningar men han räddas även av sin ribba efter att ett skott ifrån #41 Victor Olsson tagit styrning. 12.37 in på perioden så åker hemmalagets #92 Alexander Sörensen ut två minuter för trängning mot sarg, och i det stundande boxplayet så släpps det inte till någon farlighet mer än ett avslut i slottet som går en bit över och STC Kungälv reder ut dessa två minuter tämligen enkelt, för att sedan ta tag i spelet igen och trycka ner Älvstranden djupt i deras egen zon. 

Ledningsmålet kommer så småningom för hemmalaget som visar prov på fint tålamod när dom rullar runt bollen och när klockan tickat upp till 17.49 så är det #82 Kasper Van Den Hark som gräver in bollen imål efter ett förarbete ifrån #8 Alexander Frithofsson. STC Kungälv var även nära 2-0 efter ett genombrott ifrån Victor Olsson men 1-0 står sig perioden ut.

Resultat efter Period 1: 1-0

Period 2:
STC Kungälv fortsätter med att styra tempot och spelet dit dom vill och i inledningen av mittperioden blir det även en liten tempohöjning som gör att hemmalaget kan vaska fram en del chanser men Älvstranden har en duktig målvakt iform av Sebastian Lundgren. STC Kungälv kliver också stundtals högt upp och sätter press på Älvstranden vilket efter 08.47 resulterar i en spelvändning när #8 Alexander Frithofsson bryter bollen på mittplan för att sedan lägga ut den mot vänster där #27 Tobias Nordfors inte gör några misstag och läckert prickskjuter in 2-0 i bortre krysset. 

Sedan dröjer det inte länge innan 3-0 kommer då #37 Alin Filip drar in bollen i första krysset efter att #5 Benjamin Brycke stått för assisten, men denna glädje varar inte länge då Älvstrandens poängkung Emil Bech står för reduceringen till 3-1 efter 11.41. Älvstranden gör en ansträngning för att krypa ännu närmare men SKIBK är stabila i försvaret och håller nere siffrorna till 3-1 som står sig perioden ut. 

Resultat efter Period 2: 3-1

Period 3:
SKIBK sätter upp ett högt tempo ifrån början och efter 04.50 var 4-1 ett faktum då #8 Alexnder Frithofsson gör sitt första mål någonsin för STC Kungälv herrlag då han blev fint assisterad av #41 Victor Olsson och 5-1 kommer sedan efter 08.34 efter ett fint avslut ifrån #12 Christoffer Engström där #79 Jimmie Gustafsson står för assisten. Sedan så tappar hemmalaget lite av sitt momentum i matchen och släpper tillbaka Älvstranden i matchen då dom först reducerar till 5-2 efter 09.03 och sedan 5-3 efter 10.51. 

Dock var det stopp där och SKIBK tar sedan över matchen helt och hållet sista 10 och det blir även utdelning efter 15.47 då #4 Linus Hjerpe fångar upp en felpass och sänder sedan in den berömda spiken i kistan fram till 6-3. Dock skulle vi få se två mål till i matchen, först en reducering fram till 6-4ifrån Älvstranden innan #8 Alexander Frithofsson fastställde slutresultatet till 7-4då han gjorde sitt andra mål i matchen.

-Det är lurigt att spela mot ett lag som Älvstranden som inte har så mycket att spela för och kan spela avslappnat, men jag tycker vi ändå kommer ut idag med en bra inställning och har full kontroll på matchen. Sedan är det en bra laginsats där alla femmor bidrar och vi är helt enkelt för tunga för Älvstranden då. Vi har en bra känsla i laget och nu har vi Stenungsund på bortaplan på Onsdag och vi ska ha en bra chans där om vi kommer upp i rätt nivå, säger #8 Alexander Frithofsson till skibk.se efter matchen

Slutresultat: 7-4 (1-0,2-1,4-3)

Matchens Tre Ballonger.
3. #8 Alexander Frithofsson
2. #5 Benjamin Brycke
1. #12 Christoffer Engström
Seger för Herr 2 trots manfall
2018-02-13 03:10
Skrivet av: Boffe

Trots saknaden av hela 6 stycken spelare så lyckades Herr 2 knyta ihop säcken och besegra Burås med siffrorna 6-3 efter en stark sista period och en enorm laginsats av samtliga spelare.

Period 1:
Burås som även dom saknar en del tongivande spelare ställer upp med ett lågt försvarsspel som gör att STC Kungälv får hålla mycket i bollen inledningsvis och hemmalaget tar även ledningen med 1-0 fullt rättvist efter 08.03 då #49 Nicklas Karlsson gör målet på en assist ifrån #12 Christoffer Engström. Efter målet är det dock ett passivt STC Kungälv som hamnar på hälarna och 1-1 kommer efter 19.39 vilket även blir periodresultatet.

Resultatet efter Period 1: 1-1

Period 2: 
STC Kungälv får efter 02.02 chansen i Powerplayet vilket även resulterar i ett ledningsmål efter 03.47 då #4 Linus Hjerpe avslutar på en assist ifrån #27 Tobias Nordfors vilket innebar 2-1 i matchen.Efter 06.19 åker dock #32 Niclas Andersson ut 2+2 för slag samt protest mot domslut och detta är något Burås verkligen tar vara på och gör först 2-2 efter 08.24 för att sedan göra 2-3 efter 08.48. Efter detta är det ett ställningskrig på planen utan att något av lagen får göra fler mål under den andra perioden trots att STC Kungälv får chansen i powerplay i slutet då Burås drabbas av en fem minuters utvisning efter hårt spel.

-Vi rullar runt på två femmor samt två spelare till som vi rullar in efter hand och vi inleder matchen helt okej då vi har mycket boll och även rättvist tar ledningen, men sedan blir det lite stillastående och vi hamnar på hälarna som gör att vi släpper in Burås i matchen igen. I den andra perioden får vi inte heller riktigt igång fötterna och även om det blir bättre efter hand och skapar ett par lägen så får vi inte in bollen tyvärr, säger Karl Andersson till skibk.se efter matchen

Resultat efter Period 2: 2-3

Period 3:
Powerplayet fortsätter för SKIBK i ytterligare 2.05 innan #32 Niclas Andersson drar på sig en ny utvisning för slag och därmed ger Burås chansen ett par sekunder i Powerplay innan även dom drabbas av en utvisning för slag som sedan slår över och ger SKIBK chansen i Powerplay återigen och nu görs det inga misstag då #27 Tobias Nordfors sänder in 3-3 efter 04.49 på assist ifrån #4 Linus Hjerpe. 

Efter detta är det STC Kungälv för hela slanten och 4-3 kommer efter 09.28 då #49 Nicklas Karlsson gör sitt andra mål i matchen på en assist denna gången ifrån lagets poängkung #27 Tobias Nordfors. Det dröjer sedan inte länge innan 5-3 var ett faktum då #7 Felix Enarsson gör målet efter 11.38 på en ny assist ifrån #27 Tobias Nordfors som därmed gör sitt fjärde poäng i matchen, och innan slutsignalen skulle ljuda så får även #11 Hugo Fransson göra sitt andra mål för säsongen då han fastställde slutresultatet till 6-3 efter en assist ifrån #79 Jimmie Gustafsson

-Inför den sista perioden så gör vi om lite i formationerna och verkligen bestämmer oss för att köra över Burås vilket jag tycker vi gör på ett bra sätt. Vi låter bollen gå och håller även uppe farten på benen vilket gör att det blir jobbigt för Burås att freda sig och vi kan glida ifrån till en ganska komfortabel seger tillslut, avslutar Karl Andersson

Slutresultat: 6-3  (1-1,1-2,4-0)

GOOOOOO SKIBK!
Dam 1 visade prov på fin inställning.
2018-02-13 03:07
Skrivet av: Boffe

SKIBK Dam 1 går fortsatt starkt i Division 1 och tog under söndagskvällen sin sjunde raka seger då Burås besegrades efter förlängning med siffrorna 5-4 trots att spelare som Ebba Olsson,Alice Åkerström och Lisa Petersson saknades.

Period 1:
Det är ett lågt stående och disciplinerat Burås som kommer ut till matchen och gör det svårt för STC Kungälv som har det tufft att få igång sitt eget spel och komma igenom Burås täta försvar. Det är SKIBK som har mest boll och Burås som är väldigt kvicka i sitt omställningsspel när dom får tag på bollen och det är en jämn förstaperiod där dock SKIBK gör första målet då #88 Sandra Pedersen jobbar loss bollen och sänder in 1-0 till STC Kungälv efter 07.37. Efter målet är det likt innan målet Kungälv som för spelet och Burås som ligger och lurar på kontringar, och när klockan tickat upp mot 18.54 så får Burås ett frislag vid mittplan som inte uppfattas som särskilt farligt, men efter att ett litet ofokuserat hemmalag ställt upp så kan Burås svepa in bollen i bortre hörnan och kvitteringen var ett faktum fram till 1-1.

Resultat efter Period 1: 1-1

Period 2:
Ett fortsatt lågt stående Burås gör det svårt för STC Kungälv att komma någon vart och efter 07.35 så ger taktiken även resultat för Burås som kan kontra in 1-2 efter att ha spelat förbi hemmaförsvaret. Glädjen för bortalaget blir dock kortvarig för bortalaget då #79 tar saken i egna händer några sekunder efteråt och driver snabbt upp bollen innan hon skickar in 2-2. Sedan efter 07.57 får Burås en utvisning som dock inte resulterar i något mål för SKIBK som får vänta fram till 12.38 då #87 Blenda Nyqvist vänder in från kanten och slår en fin passning till #79 Sara Ekholm som sedan trycker dit sitt andra raka mål i matchen och därmed även 3-2. Sedan när klockan tickat upp till 14.13 så åker hemmalagets Evelina Premberg ut 2 minuter för slag och SKIBK får spela boxplay vilket dom klarar av med bravur då skotten täcks undan och snacket på planen hålls uppe vilket gör det svårt för Burås att få till något riktigt farligt läge. 

När Kungälv är fulltaliga igen så är det med en enorm boost i ryggen som gör att hemmalaget börjar rada upp målchanser och efter 17.16 så får #47 Evelina Premberg bollen av #87 Blenda Nyqvist innan hon smackar upp den i nättaket fram till 4-2 och detta är även ett resultat som står sig perioden ut.

-Vi har stundtals stora problem när Burås ställer upp i sin egen zon och är kompakta i sin box och vi får problem med att rulla boll och hålla tålamodet uppe. Sedan när vi förlorar bollen så kommer dom med full fart i sina kontringar och dessutom med hela laget vilket gör det svårt att försvara sig mot, säger #6 Linnea Johansson till skibk.se efter matchen

Resultat efter Period 2: 4-2

Period 3:
STC Kungälv får inleda perioden med ett boxplay efter att #7 Andrea Eriksson Palmgren dragit på sig två minuter för slag sent i den andra perioden och när klockan tickat upp mot 01.39 så orkar inte hemmalaget att stå emot och reduceringen fram till 4-3 var ett faktum. Efter 04.55 så fortsätter mardrömsstarten av den tredje perioden för SKIBK då #3 Sara Gunnesson åker ut 5 minuter för hårt spel och SKIBK tvingas återigen spela i boxplay vilket dom klarar av på otroligt fint sätt och Burås kliver av Powerplayet mållösa. Efter detta är det dock oreda i Kungälv som inte får spelat runt bollen ordentligt och det slarvas över hela planen och detta är något som rutinerade Burås tar vara på och när klockan tickat upp till 12.01 så är kvitteringen inne fram till 4-4vilket är det sista målet som faller under ordinarie matchtid och det blir en förlängning.

Resultat efter Period 3: 4-4

Förlängning:
Kungälv bestämmer sig direkt från tekning att extrapoängen ska stanna i Mimershallen och efter 52 sekunder så är det återigen #87 Blenda Nyqvist som visar vilken värdefull spelare hon är för hemmalaget då hon står för sin tredje assist i matchen fram till #6 Linnea Johansson som får skjuta in det avgörande målet fram till 5-4!

- Vi hade några spelare borta i denna matchen vilket gjorde att vi fick kasta om lite i formationerna men tack vare att vi har en sådan go känsla i laget just nu så löser vi ändå detta med bravur och slutar aldrig tro på det vi gör. Något som vi verkligen får till idag också är vårat boxplay där vi endast släpper in 1 mål på 9 minuter och det är starka papper. Otroligt skön seger, avslutar matchvinnaren #6 Linnea Johansson.

Slutresultat: 5-4 (Efter förlängning)
Nyheter från våra lag
Flickor 02/03, 22/03 06:30 
Flickor 04/05, 20/03 20:37 
Pojkar -04, 20/03 06:27 
Pojkar -03, 19/03 17:22 
Pojkar -02, 19/03 06:52 
Pojkar -04, 18/03 17:48 
 
Våra Event
VÅRA PARTNERS