Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
 
Ytterligare nyförvärv klara!
2017-06-03 14:05
Herrtruppen fortsätter att förstärka! Från grannklubben i kommunen Marstrands IBK hämtar vi in två spelare:

Martin Jellvert Börjesson! 
Martin är en extremt målfarlig forward som tillsammans med Victor Olsson bildade ett supergiftigt radarpar i förra årets juniorallsvenska. Vi är helt övertygade om att poängproduktionen kommer fortsätta hos oss i Sportlife Kungälv.

Alexander Sörensen!
Alexander är en back som kommer betyda mycket för oss i år. Med kvalitativt passningsspel, god fysik och gedigna ledaregenskaper kommer han styra och ställa från bakplan.

Dessutom kan vi passa på att meddela att Jesper Hult som förra säsongen spelat på dubbellicens hos oss och Marstrand glädjande nog kommer att spela fortsätta spela med oss kommande säsong! Jesper är en glädjespridare i laget och en poängstark spelare som kan användas på flera positioner.

Vi hälsar alla tre varmt välkomna.
Två nyförvärv klara för säsongen 17/18!
2017-04-25 14:48
Herrlaget har gjort klart med två nya spelare inför kommande säsong:

  • William Kimfors! William som ansluter från Stenungsunds IBK är en extremt bollsäker och klok spelare som kommer tillföra såväl rutin och ledaregenskaper som poäng från sin centerposition i år! 
  • Hugo Spalding! Hugo är en fantastiskt lovande spelare som efter ett litet äventyr i Partille vänt tillbaka till Kungälv. Hugo är även han väldigt bolltrygg och smart spelare som kommer bryta mönster och vara viktig för vårt anfallsspel framöver! 
Varmt välkomna!


3 nya poäng in på kontot!
2017-01-24 00:43
Älvstranden på besök i Mimershallen. Ett lag, som nästan alltid,hittar en väg för att vara med i 60minuter. Man har farliga offensiva spelare, som hela tiden, ställer frågor till sina motståndare. 

Matchen går i ett ganska lågt tempo. Vi har en hel problem med mottag och passningsspelet överlag. Mycket studsande och stela handleder.. Älvstranden skapar en del oreda i början av matchen, men ju längre perioden går, tar vi över. 1-0(09:37) och 2-0(15:34) är identiska med varandra, dragare i bortre ifrån samma yta. Baggen står för båda. Alex får sitta två minuter för slag, 16:32. En minut senare tar sig Älvstranden in i matchen igen. 2-1 står sig perioden ut.

Andra perioden fortsatt lågt tempo. 02:38 går vi ifrån till 3-1. Ted prickskjuter, ifrån sin högra backposition, in den lågt i bortre. Allt eftersom börjar vi, sätta högre tryck i passningarna och det skapar problem för Älvstranden. Hugo Fransson hittar en lucka 09:30 och 4-1 på tavlan. Bra kombinationer i anfallszonen, Älvstranden syns sporadiskt i våran zon. En skön matchbild för oss...

Tredje perioden inleds med PP för våran del. Karl Hugo tar hand om en sargretur och rakar in 5-1. Nordfors lobbpassar/skjuter? in 6-1(06:58), mot en rusande Karl Hugo, som försöker sno målet, men Ulf i seket, gick inte på det denna gången, och Nordfors fick målet. 07:22 åker Baggen ut två minuter för hårt spel, 07:28 har vi 6-2 på tavlan. 
Firma Nordfors/Gunnarsson presenterar sig återigen när vi gör 7-2(12:47). Baggen bryter sedan ett uppspel, springer själv och kontrar med en skrikandes Hult på andra sidan. Men har man hittat sin yta så har man, 8-2 och ett hattrick. Även mål nr 100 för oss i serien. Vi släpper in två mål i slutskedet, vilket ger slutresultatet 8-4. 

Återigen en stabil laginsats, Älvstranden hotar stundtals. Men över 60 minuter är det en rättvis seger. 

Ballonger

3 Baggen (Christoffer Engström)
2 Backlund
1 Alex

2017 inleddes med en stark laginsats
2017-01-23 14:16
Efter två riktigt sura förluster, var det dags att inviga 2017, med att hitta tillbaka in i vinnarspåret. Lindome i Almåshallen, var på förhand en väldigt tuff bortamatch. 

Senast vi möttes vann Lindome med 7-4. Då var vi rejält besvikna, kändes knappt som att vi försökte i den matchen. Därför var det skönt, att se att vi var där direkt denna gången. 
Lindome chansspelar en hel del, vilket blir svårt att spela mot. Men jag tycker att vi ändå har bra koll, vi är tunga i mitten, dit bollarna oftast kommer. Efter en stabil första period har vi 0-2 på tavlan, målen av nyuppflyttade Hugo Fransson och nyanlända Simon Gunnarsson ifrån Stenungsund. De få gånger vi inte är där är Backlund i målet med och plockar ner. 
Vi gör ett litet ryck i andra perioden. Hugo Fransson, från egen planhalva, sprintar förbi en back, och trycker sig in framför, med 1-5 på tavlan, som resultat av den fina prestationen. Lindome får ganska omgående chansen i PP som man förvaltar på bästa sätt och 2-5 på tavlan. Då är halva matchen spelad. I slutet av perioden åker vi på en dubbelutvisning. Det dröjer inte lång tid innan 3-5 visas på tavlan.
Sista perioden är händelserik, Lindome chansar än mer och skapar oreda hos oss. Backlund bra med i målet när vi står på hälarna. Samtidigt skapar vi väldigt mycket egna målchanser men utan resultat. Det dröjer till sextonde minuten innan nästa mål faller och det är Niklas Andersson som bombar in 3-6 i bortre krysset, tid 15:54. Timeout från Lindome och målvakt som plockas. 17:12 stänger vi ner matchen helt när Simon passar Karl Hugo som snyggt vänder runt och 3-7 på tavlan.

En stark laginsats. Svårspelad hall där Lindome tappar väldigt få poäng. Vi är stabila rakt igenom mot ett lag som vill mycket och fortsatt kommer skapa problem för alla lag.

Ballonger

3 Simon Gunnarsson
2 Victor Olsson
1 Hugo Fransson/Niclas Andersson


Seriefinalen slutade med förlust...
2016-12-18 10:45
Seriefinal mot FBC Sisjön i Mimers. Det var gott om självförtroende när vi gick in i hallen..

Första perioden är vår, inget skönspel men vi tar kampen framför mål och vi skjuter mycket. Vinner en hel del bollar i viktiga lägen och kan skapa ett lugn med det. Sisjön får jobba en hel del för att freda målet. Andy skjuter in 1-0 i PP, tid 09:59, 2-0 böjer Jimmie G in 11:57 och 13:47 är det Slaktarns tur. 3-0 på tavlan och självförtroendet är högt. FBC får petat in 3-1 16:32 och där står vi inför andra perioden.

FBC tar tag i taktpinnen direkt i andra perioden genom att spela bollen snabbt och lossar mycket skott på det. Omvänd matchbild. Därför är vårat 4-1 tid 08:41 genom Nordfors inte rättvist med tanke på matchbilden. Men FBCs bollinnehav och våra ickeanfall ger tillslut FBC utdelning och 10:54 kommer 4-2, 12:10 4-3. Nu är goda råd dyra och vi åker ut två minuter för liggande spel, tid 16:14. 17:19 kvitterar man efter ett skott som jag tycker att vi ska ha. 
4-4 inför tredje och nu handlar det om att våga!

Ett lite lugnare FBC och lite mer det vanliga SKIBK i tredje periodens början. FBC får bollen på kanten och spelar in i mitten där man får prickskjuta in ledningsmålet till 4-5, tid 04:06. Matchen går i vågor nu och båda lagen skapar samtidigt som man inte vill släppa på det alltför mycket. Efter en tilltrasslad situation lyckas återigen FBC få chansen att prickskjuta, denna gången till 4-6 och nu är det rejäl uppförsbacke, tid 11:21. Vi får chansen att spela i PP vid 3 tillfällen sista 8 minuterna utan att lyckas få in bollen. Stolpe ribba kryss, och även en gigantisk hand i krysset stoppar oss från att få chansen till kvittering. 

FBC sliter hårt, man får även Gabriel Dalén skadad i en olycklig situation. Sista 8 sliter man kopiöst hårt med att täcka skott och offra sig. 

Vi kommer inte upp i den nivån vi önskar, gör en helt ok första period. I andra perioden är vi inte riktigt beredda på att ta jobbet över hela banan och där sjunker vi alldeles för mycket mot ett spelskickligt lag. I tredje hittar vi rätt stundtals. 
Nu får vi jaga igen!!

Ny vecka nya möjligheter!

3 ballonger

3 Jimmie G
2 Hultan
1 Victor Olsson
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
STC Kungälv IBK, 04/06 17:53 
STC Kungälv IBK, 01/05 20:26 
STC Kungälv IBK, 24/04 22:31 
STC Kungälv IBK, 23/04 19:41 
STC Kungälv IBK, 17/04 09:29 
 
Våra Event
VÅRA PARTNERS